Pentu-info

Olethan tutustunut rotuun etukäteen Cockerspanielit RY:n sivuilta. Katso myös FAQ-sivu, missä on vastaus useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Meiltä pennun ottaneet lupautuvat myös lonkkakuvaamaan koiransa pian sen täytettyä 1- vuotta. Tämän asian äärelle kannattaa pysähtyä heti alkuun ja miettiä, tuntuuko lonkkakuvaus rasitteelta vai onko se nykypäivänä mielestäsi itsestäänselvä asia, joka edesauttaa koiran terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Kuvautitko kenties jo aikaisemman koirasi lonkat ja sait siitä mielestäsi hyödyllistä tietoa.

Kennelimme elämään voit tutustua FACEBOOKISSA (KLIK). Kennel Allway's - Uutiset, sivustolle päivitämme koiriemme kuulumiset. Sivusto on kaikille avoin. Meillä on erikseen myös suljettu Facebook ryhmä meiltä pennun varanneille henkilöille/ kasvatin omistajille. Siellä on kansioissa kuvalliset ohjeet kokkerin trimmaamiseen ja paljon muita ohjeita tiedostoissa sekä esimerkiksi meidän omia treenivideoita koiriemme kanssa. Lisäksi siellä kasvatin omistajamme julkaisevat paljon kuvia ja kuulumisia koiristaan. Palsta löytyy facebookista nimellä Allway's / Sanwind kasvattien oma ryhmä

Kennel Allway's koiranpennut luovutetaan aina rekisteröityinä, sirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennut kasvavat meillä sisätiloissa normaaleihin perheen ääniin tottuneina. Pentuja saa tulla katsomaan sitten, kun pennut ovat vähintään neljän viikon ikäisiä. Näin annamme pennuille ja emolle rauhallisen alun sekä estämme mahdollisten bakteerien/virusten kulkeutumisen kotiimme, pentujen herkkinä ensimmäisinä elinviikkoina.

Pennun ollessa vähintään 7-8 viikkoa, ovat pennut valmiita muuttamaan omiin koteihinsa. Pentua hakiessasi allekirjoitamme Kennelliiton kauppasopimuksen. Annamme kasvattiemme omistajille elinikäisen tuen kaikenlaisissa ongelmissa ja meihin voi ottaa yhteyttä aina jos jotain kysyttävää ilmenee. Pennun varannut henkilö saa myös halutessaan liittyä Facebookissa suljettuun ryhmäämme, jota kautta yhteydenpito on myös helppoa.

Huom! Pentuja ei voi meiltä varata pelkän värin perusteella. Se, minkä pennuista itselleen saa, selviää pentujen ollessa 5-7vk. Kun haluat varata meiltä pentua, huomioi se, että kasvattajat päättävät mikä pentu tulee teille pentueesta. Kasvattajat tuntevat pennut kaikista parhaiten ja osaavat näin valita juuri sen oikean yksilön perheeseen. Pentu valitaan ostajan toiveiden mukaisesti (esim. kotikoira vai harrastuskoira). Väri ei ole kärkipäässä, kun mietimme mikä pentu menee mihinkin kotiin, mutta toki väritoive kuunnellaan ja pyritään toteuttamaan. Mikäli haluaa vain tietyn värisen pennun, kannattaa olla valmis odottamaan sitä oikeaa yksilöä hieman pidempään.

Olemme kasvattaneet vuosien mittaan niin voitokkaita näyttelytähtiä kuin ihania perhekoiriakin. Kasvattejamme kilpailee, tai on kilpaillut, menestyksekkäästi myös agilityssä ja mejässä .Muutama kasvatti on päässyt kotiin missä harrastetaan käytännön metsästystä. Toivommekin, että pentu pääsee kotiin missä se on ensisijaisesti perheen rakastama lemmikki, mutta josta on myös innokkaaksi kaveriksi erilaisiin harrastuksiin tai lenkkipoluille. Meillä ei ole kasvateillemme näyttelypakkoa, vaan pääasia on, että pentu pääsee hyvään kotiin.

Yhteistyö

Minulla on yhteistyö Koirapalvelu Collanin kanssa (Piia Collan), joka tarjoaa räätälöityjä palveluita koiraperheille. Piia tarjoaa palveluissan mm. laajasti erilaisia luentoja erilaisiin tarpeisiin, kotikäyntejä ja yksityisopetusta, puhelinkonsultaatiota, koirakursseja, pentukursseja pentuperheille jne. 

Koirapalvelu Collan 
Kotisivut: Kurkkaa tänne!

piia.collan@gmail.com p. 040 769 2936

Erätie 12 a

00730 Helsinki

Löydät Piian myös Instagramista ja Facebookista!

(Teksti jatkuu kuvien jälkeen) 

Pennun varaaminen

Ensin toivomme yhteydenottoa sähköpostiin.

Haluaisimme tietää ainakin seuraavat asiat. 

1. Nimi, asuinpaikkakunta

2. Aiemmat koirakokemukset ja lyhyesti mitä niiden kanssa on tehty

3.  Miksi juuri cockerspanieli

4. Onko rotuun tutustuttu etukäteen

  • Cockerspanielit Ry sivut (RotuInfo, JTO ja FAQ)
5. Miten mahdollisesti tulevan koirasi turkinhoito toteutetaan ja onko kokkerin turkinhoitoon tutustuttu etukäteen?
  • Halumme myös painottaa, että vaikka kokkerin ottaisi vain seurakoiraksi, se tarvitsee tarpeeksi aktivointia ja tekemistä. Sekä myös selkeät rajat ja tapakoulutuksen
6. Olethan miettinyt pentuaikaa? 

  • Pentu voi olla melkoinen rasavilli riiviö ja jopa välillä kiusankappalekin ja pissiä voi löytyä sukanpohjista. Pentu tarvitsee kärsivällisyyttä, ohjausta ja opetusta. Pennut tykkäävät yleensä käyttää naskalinhampaita jokapaikkaan, myös ohi viliseviin jalkoihin, oli ne sitten aikuisen tai lapsen. Miten ajattelit selvitä pentuajasta, joka on omanlaisensa aika omine haasteineen, jota ei välttämättä edes etukäteen ole osannut ajatella? Pentuturkin hoitaminen on myös erilaista, kuin aikuisen koiran turkinhoito (vaatii sitoutumista). 
  • Vähän kärjistetysti sanoen joskus kun "pentu blues" menee ohi, ja hommat alkaa sujua, koira saavuttaakin teini-iän ja alkaa "kituvuosi". Ennen kuin koira aikuistuu, on sillä monta kehitysvaihetta takanaan erilaisine herkkyyskausineen, jolloin se tarvitsee tukea ja opastusta kasvaakseen yhteiskuntakeloiseksi koiraksi :) 
7. Olen tutustunut Smart Dog testaukseen (ja mahdollisesti Ymmärrä koiraasi ohjelmaan). Mitä ajatuksia se herättää sinussa?

8. Mihin käyttötarkoitukseen etsit koiraa ja mitä sen kanssa on tarkoitus tehdä. Uros vai narttu, onko värillä väliä?

9. Sitoudutko lonkkakuvaamaan koirasi sen täytettyä 1- vuotta? Oletko valmis ottamaan koirastasi laajat selkäkuvat sen täytettyä 2-vuotta? Onko  aiemmat koirat terveystutkittu?

Ensin olemme olleet yhteydessä sähköpostilla (tai puhelimitse). Kun pennut ovat syntyneet, ilmoitamme siitä yleensä meidän FB-sivuillamme. Sivun nimi on Kennel Allway's Cockerspanielit - Uutiset. (Korona aikana poikkeus, pennuista ei aina erikseen ilmoiteta suuren kysynnän vuoksi). 

Sähköpostissamme on tallessa kaikkien kiinnostuneiden yhteydenotot ja sieltä alamme katsomaan jokaiselle pennulle sopivan kodin. Kannattaa olla myös itse aktiivinen meille päin. Ensimmäisen yhteydenoton voi laittaa jo pentusuunnitelmien olevan näkyvissä. Sitten uudelleen kun astutus on tapahtunut. Pentujen odotetun syntymäajan tienoilla voi laittaa uudelleen viestin, että on edelleen hyvin kiinnostunut ottamaan pennun. Näin tiedämme, kenelle pennun hankkiminen on vielä ajankohtaista. Pentuja voi varata sitten, kun ne ovat noin kahden viikon ikäisiä. Sitä ennen käydään keskustelua puolin ja toisin sähköpostilla. Ennen varsinaista varausta soitetaan puhelu ja jutellaan vielä lisää yleisistä asioista pennunhankintaan liittyen.

Yhteyttä voi ottaa myös ensi kerran vasta pentujen synnyttyä. Pennun varaus ei ole varsinaisesti nopeuskilpailu, vaan valitsemme sopivimmat ostajat juuri näille pennuille. 

Kun pennut ovat noin kahden-neljän viikon ikäisiä, peritään pennuista varausmaksu. Odotamme aina sen pari viikkoa ennen varausrahan ottamista, sillä haluamme nähdä selviävätkö kaikki pennut niiden ensimmäisistä elinviikoistaan.

Sitä ennen olemme laittaneet pennuista kiinnostuneille nähtäväksi videonpätkää pennuista ja myös kuvia. Pentuja ei ole välttämätöntä tulla katsomaan ennen luovutushetkeä. Mikäli siinä vaiheessa kun pentuja tullaan katsomaan (tai ostohetkellä, jos pentuja ei ole käyty katsomassa etukäteen) pentu ei olekaan luvatunlainen, tai muuten vain ostajan mieleen, kauppa voidaan perua ja varausraha palautetaan pennun varanneelle henkilölle. Kasvatamme toiminimellä ja pennuista maksetaan ALV.