Päivitetty 19.7.2021

Muutoksia kennelnimen omistajuudessa:

Susanna oli kennel Allway's toinen haltija vuosina 2009- tammikuu 2020. Jatkossa Susanna jatkaa kasvatusta omalla kennelnimellä. Yhteistyö välillämme jatkuu yhä tiivisti mm. yhteisomistuksessa olevien koirien muodossa. Tervetuloa tutustumaan sivuihin! www.kennelsanwind.com!

Tulevaisuuden suunnitelmat

Tällä hetkellä ei julkaistavia suunnitelmia. Meillä on joka vuosi pentueita, joiden tiedot päivitetään lähempänä ajankohtaa. Emme pidä  jonoja. Tulevat suunnitelmat menevät vuodelle 2022.

Pennuille etsitään kodit, joissa sitoudutaan 100%  varmuudella lonkkakuvaamaan koiransa, sen täytettyä 1- vuotta. (tästä ehdosta emme voi joustaa). 

Rotuun ja sen turkinhoitoon on myös täytynyt perehtyä hyvin ja tarkkaan etukäteen (ennen pennun hankintaa)! Mieti miten ja missä koirasi turkinhoito tullaan toteuttamaan, esimerkiksi etsimällä paikallinen trimmaajasi. Huomaa, että kokkeri on trimmattava n. 6-8 viikon välein!! 

Suosittelen tutustumaan Mercurites OY:n sivuihin, josta löytyy mm. ilmainen webinaari kokkerin turkinhoidosta.

Kodilta vaaditaan myös aktiivista elämänotetta, missä ymmärretään koiran tarpeet koiran näkökannasta ajateltuna. Eli pelkäksi "lenkkikaveriksi" koiria ei meiltä myydä, vaan kokkeri sopii ihmiselle joka on valmis tarjoamaan koiralle virikkeitä ja tekemistä. Tämä ei tarkoita suoraan esimerkiksi aktiivista kilpailemista missään virallisessa lajissa, vaan sitä että tarjotaan koiralle juuri kokkerille sopivaa rodunomaista tekemistä (koiran persoonasta riippuen esim. nenänkäyttö tehtävät kuten jälki, ruuanetsintä jne, uiminen, metsässä ulkoilu, nouto tehtävät). 

Koiralle pitää osata asettaa myös rajat ja se täytyy peruskouluttaa. Pieni pentu on vielä keskeneräinen, eikä se osaa mitään asioita, jos niitä ei sille opeta. Kodin pitää tarjota siis rajoja ja rakkautta, liikuntaa ja lepoa sekä peruskouluttaa pentu. Kokkerille pitää tarjota hyvä kasvatus aikuiseksi koiraksi, jotta siitä saa kivan koirakansalaisen ja kaverin. Pieni pentu voi myös väsyttää ja valvottaa öisin uutta kotia pitkäänkin, riippuen pennusta. Tämä pitää etukäteen miettiä ja ymmärtää. Koulutus vie myös aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä ja viitseliäisyyttä. Jokainen koira on oma persoona, johon omistajan on tutustuttava ja muodostettava hyvä suhde koiraansa ja löytää juuri omalle koiralle sopivat koulutustavat jne. 

Uuden kodin oletamme myös ymmärtävän, ettei pennulle voi antaa mitään terveyslupausta, vaan kyseessä on elävä olento, jonka tulevaisuuteen ei voi ennustaa. Pentueen eteen on tehty kaikki voitava, valitsemalla jalostukseen terveet ja hyväluonteiset kokkerit. Silti elämä joskus yllättää, ja pentu voi mahdollisesti joskus sairastua johonkin sairauteen.

Jos pentu kiinnostaa, ota yhteyttä sähköpostilla (trimmauskajaani@gmail.com)

Otamme yhteyttä itse heihin, joiden kanssa jatkamme keskustelua. Vastaamisessa voi kestää pitkäkin tovi, sillä viestejä tulee paljon ja niitä käydään läpi aina kun aikaa arjessa löytyy.

Kerro itsestäsi ainakin seuraavat asiat:

Nimi ja paikkakunta

Aiempi koirakokemus ja mitä aikaisempien koirien kanssa on tehty tai harrastettu

Mitä pennulta toivoo (uros/ narttu, mitä koiran kanssa on tarkoitus tehdä?)

Onko kokkeri sinulle ennestään tuttu rotu?