Päivitetty 1.1.2023

linkit: yhteistyökumppani www.kennelsanwind.com!

Luethan myös Pentu Infon


Pipsan ja Leevin pentue

Synt. 29.12.2022, yksi musta uros ja kolme narttua

  • Lonkat: A/A (blup 111)
  • Selkä: VA0 SP0 LTV0
  • Kyynäret: 0/0
  • Silmät : Terveet
  • Näyttelyt: ERI SA
  • Kokeet: SPA1
Pipsa on pienikokoinen narttu. Sillä on niukka turkki, joka on positiivista. Luonteeltaan se on rauhallinen, ystävällinen, erittäin lapsirakas ja se on toiminut ajoittain halikaverina perheessä jossa on kolme lasta. Pipsa tykkää uida ja noutaa. Pipsa tykkää myös kokkerimaiseen tapaansa käyttää nenäänsä ja tehdä temppuja. Pipsalla on erinomainen kyky ottaa ihmiseen kontakti ja kuunnella ohjeita (helppo koulutettavuus).  Sen lempipuuhaa on lelujen kantelu. Se heiluttaa vimmatusti häntäänsä ja esittelee (kaikille jotka jaksaa hänen esittelyään katsoa) ylpeydellä leluja. Taipparit Pipsa läpäisi jo nuorena ja pienellä harjoittelulla. Joten näin ollen uiminen, nouto, jäljestys ja haku sujuu ja rodunomaisia taipumuksia löytyy. Pipsan sisaruksista Hukka on oikea moniosaaja ja harrastaa nose workia ja agilityä, on palkittu näyttelyissä sertillä ja läpäissyt taipparit. 

Pipsalla on kaksi aiempaa pentuetta, joihin me olemme erittäin tyytyväisiä. Molemmille pentueille on teetetty myös luonnekyselyt, joten tieto luonteista ei perustu pelkään mutu tuntumaan.. Pipsan suku sekä aiemmat pentueet on myös hyvin terveystutkittu. 

Leevin (Oakhill Academy All the aces) perhe kertoilee pojasta seuraavaa: 
"Leevi on tyypillinen kokkeri, joka touhussa mukana tai vähintäänkin pitää tsekata mitä mamma tekee. Se osaa ottaa myös rennosti. Ei ole haukkuherkkä, mutta ei meille kukaan tietämättä tule. Töissä päivisin ei esim hauku asiakkaille. Lenkillä ei hauku tutuille koirille ja usein tuntemattomillekaan, ellei vastaantulija hauku. Terrierien ja jämpiten kanssa kyllä pitää vähän ääntä avata. Muutoin tulee toimeen toisten koirien kanssa ja koirapuistoissa. Leikittyään alkaa usein touhuilla omiaan ja tutkia jälkiä. Menee aina kuono maassa ja mieluusti lenkilläkin menisi koko ajan siksakkia. Leevi tulee hyvin toimeen lasten kanssa, saattaa tosin innostuessaan hypätä vasten. "
Leevillä on A/B lonkat (blup 105) ja terveeksi tutkitut silmät sekä näyttelyistä laatupalkinto Hyvä.

Nämä pennut etsivät aktiivisia, huumorintajuisia koteja. Perheen tulee mielellään harrastaa koiransa kanssa jotain lajia, koska näistä pennuista on odotettavissa touhukkaita spanieleita, jotka eivät halua olla pelkästään sohvan valtaajia ja voivat turhautua, jos eivät saa säännöllisesti tarpeeksi liikuntaa SEKÄ aivotyöskentelyä arjessa. 
Osaathan/olethan kiinnostunut ottamaan selvää myös turkinhoidosta. Sinun täytyy myös ottaa selvää nykyaikaisista koulutusmenetelmistä sekä kuinka elät korkeaenergisen koiran kanssa. Se tarkoittaa sopivasti aktivoinitia mutta myös vastapainoksi koiraa rauhoittavaa tekemistä ja rauhoittumisen opettelua. Jokainen näistä pennuista pitää myös tapakouluttaa, sillä muuten siitä ei välttämättä tule kiva kaveri arjessasi. Sitouduthan myös terveystutkimuksiin pennun täytettyä 1-vuotta (pennyt myydään koteihin, jotka allekirjoittavat lisäehdon jossa sitoutuu vähintään lonkkakuvaamaan koiransa sen täytettyä 1- vuotta), sekä kasvattajan luonnekyselyyn.

Jos pentue kiinnostaa, ota yhteyttä ensin sähköpostiin ja vastaa kaikkiin pentuinfossa esitettyihin kysymyksiin, kiitos ! trimmauskajaani@gmail.com


Kajan pentue

tulossa pian!