Pentu-info

Olethan tutustunut rotuun etukäteen Cockerspanielit RY:n sivuilta. Katso myös FAQ-sivu, missä on vastaus useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Kennelimme elämään voit tutustua FACEBOOKISSA (KLIK). Kennel Allway's - Uutiset, sivustolle päivitämme koiriemme kuulumiset. Sivusto on kaikille avoin. Meillä on erikseen myös suljettu Facebook ryhmä meiltä pennun varanneille henkilöille/ kasvatin omistajille. Siellä on kansioissa kuvalliset ohjeet kokkerin trimmaamiseen ja paljon muita ohjeita tiedostoissa. Lisäksi siellä kasvatin omistajamme julkaisevat paljon kuvia ja kuulumisia koiristaan. Palsta löytyy facebookista nimellä Kennel Allway's Cockerspanielit.

Kennel Allway's koiranpennut luovutetaan aina rekisteröityinä, sirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennut kasvavat meillä sisätiloissa normaaleihin perheen ääniin tottuneina. Pentuja saa tulla katsomaan sitten, kun pennut ovat vähintään neljän viikon ikäisiä. Näin annamme pennuille ja emolle rauhallisen alun sekä estämme mahdollisten bakteerien kulkeutumisen kotiimme, pentujen herkkinä ensimmäisinä elinviikkoina.

Pennun ollessa vähintään 7-8 viikkoa, ovat pennut valmiita muuttamaan omiin koteihinsa. Pentua hakiessasi allekirjoitamme Kennelliiton kauppasopimuksen. Annamme kasvattiemme omistajille elinikäisen tuen kaikenlaisissa ongelmissa ja meihin voi ottaa yhteyttä aina jos jotain kysyttävää ilmenee. Pennun varannut henkilö saa myös halutessaan liittyä Facebookissa suljettuun Kennel Allway's cockerspanielit- ryhmäämme, jossa on mm. tiedostoina ja kuvina tarkat trimmaus -ja turkinhoito ohjeet.

Huom! Pentuja ei voi meiltä varata pelkän värin perusteella. Se, minkä pennuista itselleen saa, selviää pentujen ollessa 5-7vk. Kun haluat varata meiltä pentua, huomioi se, että kasvattajat päättävät mikä pentu tulee teille pentueesta. Kasvattajat tuntevat pennut kaikista parhaiten ja osaavat näin valita juuri sen oikean yksilön perheeseen. Pentu valitaan ostajan toiveiden mukaisesti (esim. kotikoira vai harrastuskoira). Väri ei ole kärkipäässä, kun mietimme mikä pentu menee mihinkin kotiin, mutta toki väritoive kuunnellaan ja pyritään toteuttamaan. Mikäli haluaa vain tietyn värisen pennun, kannattaa olla valmis odottamaan sitä oikeaa yksilöä hieman pidempään.

Olemme kasvattaneet vuosien mittaan niin voitokkaita näyttelytähtiä kuin ihania perhekoiriakin. Kasvattejamme kilpailee, tai on kilpaillut, menestyksekkäästi myös agilityssä ja mejässä .Muutama kasvatti on päässyt kotiin missä harrastetaan käytännön metsästystä. Toivommekin, että pentu pääsee kotiin missä se on ensisijaisesti perheen rakastama lemmikki, mutta josta on myös innokkaaksi kaveriksi erilaisiin harrastuksiin tai lenkkipoluille. Meillä ei ole kasvateillemme näyttelypakkoa, vaan pääasia on, että pentu pääsee hyvään kotiin.

(Teksti jatkuu kuvien jälkeen)

Pennun varaaminen

Ensin olemme olleet yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse. Osa kiinnostuneista haluaa tehdä alustavan varauksen jo ennen pentujen syntymää. Tämä varaus ei vielä ole sitova, vaan tarkoittaa enemmänkin sitä, että ostaja on varma päätöksestään haluta varata juuri tästä pentueesta pentu. Listaa voisi paremminkin kutsua kiinnostuneiden listaksi.
Kun pennut ovat syntyneet, ilmoitamme siitä yleensä meidän FB-sivuillamme. Sivun nimi on Kennel Allway's Cockerspanielit - Uutiset.
Siinä vaiheessa pennuista kiinnostuneet ja alustavan varauksen tehneet voivat ottaa uudelleen yhteyttä ja ilmoittaa että ovat vielä kiinnostuneita pennusta.
Kannattaa olla itse aktiivinen meille päin. Ensimmäisen yhteydenoton voi laittaa jo pentusuunnitelmien olevan näkyvissä. Sitten uudelleen kun astutus on tapahtunut. Pentujen odotetun syntymäajan tienoilla voi laittaa uudelleen viestin, että on edelleen hyvin kiinnostunut ottamaan pennun. Näin tiedämme, kenelle pennun hankkiminen on vielä ajankohtaista.
Yhteyttä voi ottaa myös ensi kerran vasta pentujen synnyttyä. Pennun varaus ei ole varsinaisesti nopeuskilpailu, vaan valitsemme sopivimmat ostajat juuri näille pennuille. Mutta sitä varmemmein pennun saa, kun on jo ennen pentujen syntymää liikenteessä.
Kun pennut ovat noin kahden-neljän viikon ikäisiä, peritään pennuista varausmaksu. Odotamme aina sen pari viikkoa ennen varausrahan ottamista, sillä haluamme nähdä selviävätkö kaikki pennut niiden ensimmäisistä elinviikoistaan.
Sitä ennen olemme laittaneet pennuista kiinnostuneille / alustavan varauksen tehneille nähtäväksi videonpätkää pennuista ja myös kuvia. Pentuja ei ole välttämätöntä tulla katsomaan ennen luovutushetkeä. Mikäli siinä vaiheessa kun pentuja tullaan katsomaan (tai ostohetkellä, jos pentuja ei ole käyty katsomassa etukäteen) pentu ei olekaan luvatunlainen, tai muuten vain ostajan mieleen, kauppa voidaan perua ja varausraha palautetaan pennun varanneelle henkilölle. Kasvatamme toiminimellä ja pennuista maksetaan ALV.

Kun otat meihin yhteyttä sähköpostilla, kerro ainakin seuraavat asiat:

  1. Aiemmat koirakokemukset
  2. Miksi juuri cockeri
  3. Asuinpaikka ja asuinmuoto
  4. Oletko tutustunut cockeriin rotuna etukäteen, esimerkiksi cockespanielit RY sivut
  5. Oletko miettinyt miten hoidat koirasi turkin ja tiedät, että koiraasi pitää käyttää trimmaajalla n. 6-8 viikon välein

Koiran turkin voi pitää myös lyhyessä turkissa, pääasia on että turkki hoidetaan. Vaikka turkin ottaisi lyhyeksi, trimmausväli on silti sama, sillä esimerkiksi tassukarvat kasvavat todella nopeasti.

Halumme myös painottaa, että vaikka kokkerin ottaisi vain seurakoiraksi, se tarvitsee tarpeeksi aktivointia ja tekemistä. Sekä myös selkät rajat ja tapakoulutusta.

Huom! Perheet, jotka sitoutuvat lonkkakuvaamaan koiransa sen täytettyä 1-vuotta, ovat etusijalla